Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 8 september 2017

PERSBERICHT – Het “succes” van KVL

 

 

 


PERSBERICHT

Wat kunnen we leren van het “succes” van KVL?
O’66 themabijeenkomst

 

Voor wie:            Oisterwijkers, niet-Oisterwijkers en andere buitenlui
Wanneer:            Donderdag 14 september 2017
Waar:                   Sundaymorning@ekwc / KVL-terrein, Almystraat 10, Oisterwijk
Tijd:                      Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20:00 uur, einde 22.00 uur
Aanmelden:        Meldt u zich hier aan voor deze avond!

 

Wat hebben Brigite van Haaften, Ranti Tjan en Alwin Beernink met elkaar gemeen? Alle drie komen ze donderdagavond 14 september spreken op de eerste O’66 themabijeenkomst. Thema van deze avond: Koninklijke Verenigde Lederfabrieken (KVL) – historie & toekomst

Naast de politiek samenwerking met PrO in de Oisterwijkse gemeenteraad wil D66 Oisterwijk een bijdrage leveren aan de politiek discussie vanuit verassende invalshoeken. D66 nodigt daarom sprekers uit van verschillende signatuur. Samen staan we immers sterker.

Brigite van Haaften is oud-Gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant met cultuur en erfgoed in haar portefeuille. We kunnen gerust stellen dat zij mede verantwoordelijk is voor het succes van KVL Oisterwijk. Wat waren destijds de dilemma’s? Welke beleidskeuzes zijn gemaakt?

Ranti Tjan is directeur van Sundaymorning@ekwc, ook wel bekend als het Europees Keramisch Werkcentrum. In 2015 verhuisde het vanuit Den Bosch naar KVL. Ranti vertelt hoe dat zo gekomen is. Welke overwegingen hebben een rol gespeeld bij het besluit naar KVL Oisterwijk te komen?

Alwin Beernink weet als directeur van Park Strijp Beheer in Eindhoven alles over de ontwikkeling van leegstaande fabriekscomplexen. Nou ja, alles? Meer dan genoeg in ieder geval om er met kennis van zaken over te komen vertellen. Meer dan genoeg ook om een inkijk naar de toekomst te kunnen geven. Wat kunnen we leren van successen als KVL Oisterwijk en Strijp-S in Eindhoven? Welke rol is weggelegd voor de overheid? Gemeente of Provincie? Wat betekent het politiek?

Het eerste uur wordt gevuld door deze drie sprekers. Het tweede uur is voor interactie met het publiek. Wat vinden Oisterwijkers van KVL? Wat hebben zij de sprekers te vragen? Hoe zien zij de toekomst? Niet alleen van KVL, maar ook van andere terreinen in de gemeente.

Ontmoet D66 in KVL Oisterwijk
Dit is de eerste in een reeks O’66-themabijeenkomsten die D66 Oisterwijk tot de zomer 2018 organiseert. Meldt u zich hier aan!


Samen krijgen we
het voor elkaar!