Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 14 september 2018

O66 Themabijeenkomst – Wonen

Op dinsdag 18 september hebben we het over “Wonen in Oisterwijk”! Onze sprekers stellen zich graag voor. En wij zien jullie graag aanstaande dinsdag!

Wiebe de Leijer
Ik ben Wiebe de Leijer, 28 jaar en architect van beroep. Het architectenbureau waar ik werk is gespecialiseerd in renovatie en herbestemming van veelal monumenten maar ontwerpt ook nieuwbouw. Lokaal ben ik voor D66 in Boxtel actief als bestuurslid campagne & communicatie, de programmacommissie en steunfractielid. Ik wil tijdens de bijeenkomst iets vertellen over hoe wij tot onze visie op Wonen in Boxtel zijn. Wonen bestaat uit veel meer dan een huis alleen. Ook de wijk, inrichting van de openbare ruimte en toegang tot voorzieningen zijn erg belangrijk.

Daarnaast wil ik inzoomen op de positie van starters op de woningmarkt. Zij hebben het met een exploderende woningvraag en huizenprijzen erg moeilijk. Hoe kan D66 lokaal bijdragen aan een oplossing? Een interessante vraag waarover we het dinsdagavond samen kunnen hebben!

 

 

 

 

 


Yvonne
: Al langere tijd maak ik me zorgen om hoe wij als samenleving met onze wereld omgaan. Vanuit mijn werk als lean coach propageer ik eigenaarschap en het stap voor stap aanpakken van problemen en ik besloot dat ook met dit onderwerp te doen. Dus ben ik stappen gaan zetten: zonnepanelen op mijn dak was een hele praktische stap. Biologisch eten een volgende. Veel minder vlees eten was er ook één. Mijn huis verder verduurzamen bleek een lastige.Bij mijn onderzoek daarnaar kwam ik op de woonvorm Tiny Houses tegen en dat sprak me om meerdere redenen aan. Ik besloot me er verder in te verdiepen met als doel om in de omgeving van Tilburg in een Tiny House te willen wonen. Daar zijn we nu een kleine 2 jaar mee bezig en ik vertel samen met Marijke graag wat wonen in een Tiny House nu precies is, wat het niet is, wat we tot nu toe gedaan hebben en hoe mijn woondroom er uit ziet.

Marijke: Omdat het erg menselijk is veel waarde te hechten aan een comfortabel leven heeft dit bij mij persoonlijk zich jaren geuit in het hebben van een groot mooi huis (wat gevuld was met vooral veel spullen) Echter toen ik voor een langere periode ben gaan reizen kwam ik er achter dat tijdens het wonen in een hele kleine ruimtes ik me net zo lekker voelde juist vanwege de meer simpele, back to basic manier van leven. Vooral in deze periode ben ik anders gaan kijken naar consumptiegedrag in het algemeen en wat voor gevolgen dit heeft. Afgelopen 1 augustus was het “Earth overshoot day”, de dag waarop we officieel meer van de aarde eisen dan de aarde ons kan geven. Dit is wel iets wat mij zorgen baart en graag wil ik mede middels een klein energie neutraal huisje in een natuurlijke omgeving het doel waar gaan maken mijn eigen ecologische voetdruk te gaan verkleinen.

Klik hier om je aan te melden!