Steun ons en help Nederland vooruit

3. Hans Pennings

Oisterwijk | kandidaat raadslid

Mijn naam is Hans Pennings, 39 jaar gelukkig getrouwd met Ankie en vader van 2 kinderen en opa van een prachtige kleindochter. Ik ben reeds 30 jaar woonachtig in Oisterwijk en al jarenlang sympathisant van D66. Het feit dat D66 Oisterwijk zelfstandig aan de gemeenteraadsverkiezingen wilde gaan deelnemen heeft mij doen besluiten lid te worden en actief de afdeling te gaan ondersteunen. Sindsdien ben ik volledig betrokken bij alle activiteiten van D66 Oisterwijk.

In 1979 ben ik gestart als leerkracht binnen het primair onderwijs. Van 1990 tot 2013 ben ik directeur geweest van basisschool De Bunders in Oisterwijk. Hier heb ik me met veel passie ingezet voor ‘de Brede School’. Daarnaast ben ik 10 jaar bestuurslid geweest van de AVS (Algemene Vereniging Schoolleiders) waarbij ik veel contact had met o.a. het Ministerie van Onderwijs en de daarbij aangesloten vakbonden. Ik hield me binnen de AVS vooral bezig met de pensioenen.
Andere nevenactiviteiten zijn geweest: Aanvullende bestuurswerkzaamheden voor Stichting BOOM, Bestuurslid AC (Ambtenarencentrum), Bestuurslid AVS, Commissielid arbeidsvoorwaarden, Commissielid gemeenteraad Oisterwijk, jurylid excellente scholen en begeleider op de Paralympische Spelen in Sydney. Momenteel ben ik nog steeds actief als bestuurslid van Trefcentrum De Bunders.

Ik ben van mening dat wijkcentra meer als middelpunt van de wijk moeten fungeren en een plaats moet zijn waar jong en oud terecht kan. Tevens ben ik een groot voorstander van een primaire onderwijsvoorziening in elke wijk, zo ook in de buurt van het KVL terrein. Basisschool ‘De Nieuwe Linde’ zou hier in mijn ogen perfect kunnen starten.

Ik heb mezelf aangemeld om raadslid van D66 Oisterwijk te worden om samen met de andere fractieleden, met mijn kennis en ervaring, de gemeenteraad van Oisterwijk met de politieke inzichten van D66 de juiste sociaal liberale koers te laten varen.
Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn kennis, ervaring en politieke inzichten een waardevolle aanwinst zal zijn voor de D66.

Een democratische groet,
Hans Pennings