Steun ons en help Nederland vooruit

4. Margriet Ooms

Oisterwijk | kandidaat raadslid

Ik ben Margriet Ooms en sinds april 2015 woon ik in Oisterwijk, waar ik al 34 jaar met grote regelmaat kwam. Vanaf april 1994 ben ik lid van D66 en sindsdien tot april 2015 ben ik vele jaren bestuurlijk en als steunfractie actief geweest voor D66 in Waalwijk, waar ik in 2009 de toen slapende afdeling mede heb heropgericht. In die periode was een van de successen van D66 Waalwijk het havenproject. Het door D66 ingediende voorstel tot uitbreiding en herinrichting van de oude haven en jachthaven en aanleg van een nieuwe haven voor grote rivierschepen, natuurlijk met inachtneming van milieuaspecten en duurzaamheid werd, met wat aanpassingen, door alle betrokkenen overgenomen en in praktijk gebracht.

Vanaf januari 2017 was ik bestuurslid van D66 Oisterwijk en heb ik ook hier mede de afdeling weer actief kunnen maken, zodat D66 in Oisterwijk met een eigen kandidatenlijst zou kunnen meedoen aan de herindelingsverkiezingen van 18 maart 2020. Ik heb mezelf kandidaat raadslid gesteld om met het D66 gedachtengoed het onderscheid te maken binnen de Oisterwijkse politiek, omdat ik vind dat hier echt behoefte aan is.

Wie ben ik? Liberaal in de zin van staan voor vrijheid en eigenheid van iedereen, maar altijd rekening houden met die van de ander. Sociaal in de zin van hulpverlening aan iedereen en alle instanties die daar behoefte aan hebben. Daarbij ben ik niet voor blijven pamperen maar voor het weer zelfredzaam maken van mensen en hen in hun waarde laten. Groen in de zin van een groot verantwoordelijkheidsbesef voor milieu en duurzaamheid en biodiversiteit, en leefbaar houden en verbeteren waar dat nodig is.
Ik houd van kunst en cultuur en alles wat het leven voor zoveel mensen aangenaam kan maken, om weer een oppepper te krijgen waaraan zo veel behoefte is. Jarenlang heb ik mantelzorg gedaan en ik zie waar het knelt bij mindervaliden, psychiatrische patiƫnten en ouderen en wil hen ondersteuning bieden zonder dat zij ook nog eens zelf voor de kosten moeten opdraaien.
Ik ben helemaal voor onze jeugd, vooral voor hen die steeds maar buiten de boot dreigen te vallen. Ook zij verdienen een volwaardige plaats in de maatschappij. En ja, ik besef dat dit allemaal een kostenplaatje heeft. Daarom ben ik voor praktische oplossingen en efficiƫntie in uitvoering. Bezuinigen waar het kan, en creatief middelen zoeken waar die zijn.

Een democratische groet,
Margriet Ooms