Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

D66 Oisterwijk staat voor een competent, transparant en daadkrachtig bestuur

Competent, transparant en daadkrachtig; mooie woorden. Maar wat betekenen ze voor de gemeente Oisterwijk? Jan van Ginneken en Sharon Kroon geven drie voorbeelden die samenhangen met veiligheid in onze gemeente.

De brand in de locomotief van een goederentrein met Benzeen, was de aanleiding voor D66 Oisterwijk om te vragen om een onderzoek bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het oplossen van de problemen rond het spoor staat in ons verkiezingsprogramma. Veilig en gezond wonen, ook rond het spoor, staat voorop. Het goederenverkeer over het spoor is niet alleen een Oisterwijks probleem. Vandaar dat we hebben gevraagd om een stevig regionaal onderzoek. D66 heeft regionaal, nationaal en internationaal goede relaties die kunnen helpen bij het oplossen van dit probleem.

Een ander veiligheidsprobleem vraagt nu om onze aandacht. Kinderen hebben onlangs in Heukelom munitie boven water gehaald met een magneet. Deze levensgevaarlijke munitie bleek op enkele meters van drukbezochte wandelroutes te liggen. Omdat magneetvissen verboden is, volgen normaal gesproken stappen om de kinderen te bekeuren of anders te straffen. D66 wil dat een onderzoek wordt uitgevoerd naar de aanwezigheid van nog meer munitie en dat deze vervolgens veilig wordt verwijderd.

Het laatste actuele voorbeeld heeft betrekking op COVID-19. D66 Oisterwijk steunt het gevoerde overheidsbeleid en de eventuele lokale aanvullingen daarop. D66 Oisterwijk wil weten wat het beleid betekent voor inwoners van Oisterwijk, Haaren, Moergestel en Heukelom en hierover actief in contact blijven met inwoners. D66 Oisterwijk is dan ook geschokt door opvattingen die de overheidsmaatregelen relateren aan duisterste tijd van de moderne geschiedenis. Alleen samen komen we deze crisis te boven, we nemen allemaal onze verantwoordelijkheid en laten niemand vallen.

Gepubliceerd op 29-10-2020 - Laatst gewijzigd op 29-10-2020